joi, 26 mai 2011

Alienware

Alienware este o companie americana de calculatoare si hardware si o filiala detinuta in totalitate de Dell, Inc.

In principal asambleaza componente de terta parte in desktop-uri si laptop-uri cu carcase personalizate pentru jocuri de inalta performanta. Aceste calculatoare Alienware suporta aplicatii grafice intense cum ar fi editare video, simulare, si de editare audio. Alienware, de asemenea, ofera spre vanzare periferice rebadged pentru computere, cum ar fi seturi de casti, mouse-uri, monitoare si tastaturi. Hardware-ul lor are un stil distinctiv "sci-fi", incluzand de obicei iluminari decorative.

Alienware a fost infiintata in 1996 de Nelson Gonzalez si Alex Aguila. Sediul companiei Alienware este situat in The Hammocks, unincorporated Miami-Dade County, Florida, langa Miami.


Istorie

Infiintata In 1996 de Nelson Gonzalez si Alex Aguila, Alienware asambleaza desktop-uri high end de performanta, notebook-uri, si statii de lucru. Potrivit angajatilor, numele Alienware a fost ales datorita pasiunii fondatorilor pentru seria de succes de televiziune X-Files, prin urmare produsele Alienware au nume cum ar fi Area-51, Hangar18, m15x, si Aurora.

Alienware a fost initial infiintata ca o nisa pe piata pentru jocurile de inalta performanta, care pe atunci nu era in atentia producatorilor de PC-uri majore, cum ar fi Dell. Deoarece high-end hardware-ul nu a fost distribuit pe scara larga, fondatorii companiei au format o organizatie care a vandut computere personale cu cele mai mari performante componente hardware si setari In functie de benchmark-uri. Produsele companiei sunt, de asemenea, diferentiate In functie de proiectele lor de science-fiction pe baza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu