joi, 26 mai 2011

Dell

Dell, Inc este o companie multinationala cu sediul in Round Rock, Texas, care dezvolta, produce, vinde, si ofera suport pentru calculatoare personale si a alte produse legate de calculator. In anul 2008, Dell avea peste 88.000 de muncitori din intreaga lume.

Dell s-a dezvoltat pe parcursul anilor 1980 si 1990 pentru a deveni (pentru o perioada de timp) cel mai mare vanzator de PC-uri si servere. in 2008, aceasta s-a plasat pe al doilea loc in vanzarea tehnicii de calcul. In prezent, compania vinde calculatoare personale, servere, dispozitive de stocare de date, switch-uri de retea, software, periferice calculator si televizoare.

Istorie

In timp ce era student la Universitatea din Texas la Austin in 1984, Michael Dell a fondat compania PC's Limited cu capitalul initial de 1.000$. La inceput compania asambla calculatoare IBM compatibile compuse din componente standard. Michael Dell a inceput activitatea cu convingerea ca vanzarea calculatoarelor direct consumatorului va oferi companiei PC's Limited oportunitatea de a intelege mai bine necesitatile clientilor sai, cu scopul de a oferi solutii noi. Michael Dell a abandonat scoala, pentru ca apoi sa isi dedice tot timpul liber pentru activitatea companiei, primind de la familia sa o subventie in suma de 300.000 de USD.


Produse Dell

Scopuri si marci comerciale
Clasa Business si corporativa: include OptiPlex, Latitude si Precision
OptiPlex - sisteme desktop pentru oficiu
Vostro - sisteme desktop/laptop pentru oficiu si business mijlociu
n Series - calculatore desktop si laptop-uri distribuite cu siszeme de operare Linux sau FreeDos
Latitude - laptop-uri
Precision - Statii de lucru si laptop-uri cu performanta sporita (Unele dintre ele vin cu sistemul de operare Linux.)
PowerEdge - Servere clasa business
PowerVault - dispozitive de stocare directa
PowerConnect - comutatoare de retea
Dell/EMC - storage area networks (SANs)
EqualLogic - iSCSI SANs clase enterprise

Dell in Romania

In anul 2008, vanzarile de calculatoare ale partenerilor Dell in Romania au ajuns la 100.846 de unitati, in crestere cu 19,5% fata de anul anterior. Din acestea, 69.128 au fost laptop-uri, iar 2.797 au fost servere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu