joi, 26 mai 2011

Acer

Acer Incorporated este o companie taiwaneza de tehnologie IT si producator de electronice infiintata in anul 1976. Compania este al doilea furnizor global dupa numarul de PC-uri vandute dupa HP. in aprilie 2010, potrivit Gartner, Acer este cel mai mare producator de notebookuri la nivel mondial.

In august 2007, Acer a cumparat compania americana Gateway, Inc. pentru 710 milioane USD. Aceasta mutare i-a adus acces la piata din SUA sub o marca bine cunoscuta si totodata acces la retaileri de anvergura ca Best Buy si Circuit City. Firma Acer produce calculatoare de birou, laptop-uri, asistente personale digitale (PDA-uri), servere,periferice si servicii de e-business pentru afaceri, educatie, guvern si utilizatorii de acasa.


Istorie

Acer a fost fondata de Stan Shih, sotia sa Carolyn Yeh si un grup de alti cinci oameni ca Multitech in 1976, cu sediul in Hsinchu, Taiwan. Aceasta a pornit cu 11 lucratori si un capital initial de US$25,000. La inceput, a fost un distribuitor de parti electronice si consultant in tehnologiile microprocesorului, dar cu timpul a devenit producator de PC-uri. Compania a fost redenumita in Acer in anul 1987. in 1993, Acer a obtinut un record de vanzari de $75 milioane; 43% din venitul anului respectiv a fost datorat anexei DRAM, considerata "cea mai eficienta in industria DRAM" de anumiti analisti. Din 1994 pana in 1995, Acer a avansat de la al 14-lea la al 9-lea in randul producatorilor internationali de calculatoare, depasind pe Hewlett-Packard, Dell si Toshiba. Vanzarile totale au crescut la $3,2 miliarde in 1994, si venitul net la $205 milioane, astfel Acer America anuntand primul venit anual in anii '90.
Acer si-a lansat interesul in industria laptopurilor imediat dupa cumpararea diviziei mobile PC al Texas Instruments in 1997.

Produse

PC-uri
Notebook
Netbook
Asistent personal digital(PDA)
Sisteme de navigate
Servere
Statii de lucru
Proiectoare
Monitoare
Televizoare LCD
Camere digitale



Acer si Linux

Acer a distribuit diferite distributii Linux pe lapopurile lor si netbookurile recente. Acestea au inclus Ubuntu, Linpus si Android.

Branduri

Brandurile Acer includ Acer, eMachines, Gateway, Packard Bell si E-TEN, primele doua dintre aceaste fiind comercializate si in Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu